Teakplank 140 x 80cm, 18mm dik

Betterwood "Advies » houten panelen » oliën

Olie de houten plank

Oliën is een zeer zachte manier om hout te behandelen. Oliën zijn vaak puur natuurlijke producten. Olie is zeer gemakkelijk te verwerken en benadrukt zowel de houtstructuur als de kleur en geeft het oppervlak een natuurlijke en frisse uitstraling.

Voordelen en nadelen

Olie vormt geen laatste laag op het hout. Het blijft ademend, maar moet regelmatig opnieuw geolied worden om zo vuilafstotend mogelijk te blijven. Water moet altijd onmiddellijk van geoliede oppervlakken worden afgeveegd om watervlekken te voorkomen. Tegelijkertijd kunnen krassen plaatselijk worden geschuurd en gerepareerd voordat ze opnieuw worden geolied - met aanzienlijk minder inspanning dan bij geverfde oppervlakken.

Teak blad 18mm gevingerlast

Hoe een plaat wordt geolied

De oliën worden met een roller of kwast op het hout aangebracht totdat het werkblad nat-in-nat is en de olie niet meer opneemt. Hiervoor moet het onbehandelde hout schoon, stofvrij en droog zijn. De overtollige olie wordt vervolgens met een pluisvrije katoenen doek in het hout gemasseerd totdat het oppervlak droog lijkt.

Na ca. 24 uur kan het werkblad worden gepolijst met een katoenen doek en kan het proces indien nodig worden herhaald. In totaal mag er ongeveer twee tot drie dagen geen water op het werkblad komen totdat het volledig droog is.

Hoe vaak moet het teakhouten werkblad na de eerste oliebeurt worden geolied? Om de kwaliteit en het uiterlijk van het werkblad op lange termijn te behouden, dient het werkblad meerdere keren per jaar opnieuw geolied te worden. Als vuistregel kun je de wisseling van de seizoenen als richtlijn gebruiken.

De meesterwerken van onze klanten.

We staan ​​versteld van wat onze klanten van ons hout maken: houten terrassen in de meest onwaarschijnlijke vormen, verhoogde bedden, scheepsdekken, wastafels, nachtkastjes, stacaravans. Maar kijk zelf maar.

Naar de klantengalerij
[wd_asp id = 1]

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verstuur

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze gecertificeerde houten panelen