De elementen voor houten terrassen bij Betterwood zijn gemaakt van Teak dek en Cumaru-terrasplanken met de zeer goede weerstandsklasse 1 volgens de DIN-norm. Dit betekent dat het hout van de houten terraselementen buiten een levensduur heeft van minimaal 25 jaar.

Schimmels en schimmels zullen het hout na verloop van tijd aantasten. De duurzaamheidsklassen of weerstandsklassen volgens de DIN-norm geven de weerstand van verschillende houtsoorten tegen schimmelaantasting aan. Tropische houtsoorten hebben buiten doorgaans een aanzienlijk hogere duurzaamheid dan Europese houtsoorten. Bij Betterwood vlonderhout vindt u alleen met weerstandsklasse 1 of 2. Een overzicht van de weerstandsklasse van het meest bekende vlonderhout vindt u in onze Houten Lexicon.

Naast de natuurlijke duurzaamheid van een houtsoort bepalen andere externe factoren de duurzaamheid van het houten terras. De DIN-norm moet daarom alleen worden opgevat als een richtlijn en niet als een garantie. De duurzaamheid wordt onder andere beïnvloed door de luchtvochtigheid en de constructieve houtbescherming. Op schaduwrijke plaatsen waar het hout constant aan vocht wordt blootgesteld, is de duurzaamheid minder in vergelijking met een zonnige, eerder droge omgeving. Daarnaast moet het terras goed geventileerd zijn en mag het hout niet constant onder water staan. Een terras met een lichte helling zorgt voor een langere levensduur.

De teak terraselementen zijn ontworpen met het oog op een uitstekende constructieve houtbescherming. De gebruikte vlonderplanken zijn goed geventileerd, de onderconstructie staat dankzij rubberen voetjes niet lang in het water en de hemelwaterafvoer is gegarandeerd.

Onze elementen & houten tegels

ab 230,00 

plus. Verstuur