Teakhouten plank 40mm boomrand
Snijden

599,92  per m²

plus. Verstuur

94 beschikbaar

Verwachte levering op: 31.03.2023

Oppervlakte (m²)
Prijs per stuk

Wanneer je het kwalitatief hoogwaardige teak blad met een aflopende rand afzaagt, kun je al de juiste maat voor de wastafel of het keukenwerkblad krijgen. Bij het op maat zagen van het paneel moet er echter rekening mee worden gehouden dat de breedte van het paneel enigszins kan variëren door de boomrand. Bovendien krijg je bij zaagsneden van minder dan 80 cm breed maar aan één kant een boomrand.

species Teak (Tectona grandis)
processing Massief hout met doorlopende houten strips
Marke BioMaderas
lengte 15cm tot 200cm
Breedte 15 cm tot ongeveer 80 cm
dimensionale tolerantie: +/- 2 mm in lengte en breedte
ook in standaard maten beschikbaar
sterkte 40mm
Oppervlak geschaafd
lange zijde met teakhouten rand
Bij zaagsneden van minder dan 80 cm breed is de boomrand slechts aan één kant
Behandeling natuurlijk
Certificaat SVLK

Verwerkingsinstructies voor massief houten panelen

De massieve lamellen voor onze massief houten panelen zijn zorgvuldig geselecteerd en technisch gedroogd. Ze zijn aan elkaar gelijmd zodat spint vooral aan de B-kant voorkomt. Houten kernen worden dus niet afwisselend op houten kernen gelijmd. Als het binnenklimaat gelijkmatig en niet te droog is, blijven eventuele veranderingen klein. Wij geven u graag enkele belangrijke tips voor het omgaan met massief houten pallets. Zodat u net zoveel plezier beleeft aan het werken met het natuurlijke materiaal hout als wij!

Houten blad teak
Teak badkamerplank

Gebruik

Massief houten panelen zijn een natuurproduct. Onze panelen worden tijdens de productie gesorteerd volgens strikte kwaliteitsspecificaties. De bijzondere houtstructuur en het natuurlijke kleurenspel geven elk paneel een eigen karakter. Ze vormen geen reden tot klacht.

1. Acclimatisatie

De houten panelen moeten minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waarin ze geplaatst worden. Leg hiervoor het paneel plat en open de beschermfolie. Bescherm de houten panelen tegen extreme veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Als de plaat vervormt, moet deze worden omgedraaid zodat acclimatisatie aan beide zijden gelijkmatig kan plaatsvinden. Het dragen van richels en, indien nodig, het verzwaren van de plaat met een gewicht is ook nuttig.

Teak wastafel 40mm
Werkblad ruw geolied

2. Oppervlaktebehandeling:

Een oppervlaktebehandeling (bijv. oliën) moet altijd aan beide zijden in dezelfde mate worden uitgevoerd. We raden aan dat BioMaderas Meubelolie voor onze massief houten panelen. Alternatieve oppervlaktebehandelingsmaterialen zijn in de handel verkrijgbaar.

3. voorbereiding

Boor gaten voor de benodigde schroeven voor om spanning te verminderen. Schroeven dienen minimaal 15 mm diep in het massief houten paneel te worden geschroefd. Houd er echter rekening mee dat dit een product is van massief hout, dat uitzet en krimpt bij schommelingen in de luchtvochtigheid.

teakboom
Teak boomschors ijdelheid

4. Montage

Aan de onderzijde dienen extra stabilisatiestrips te worden aangebracht om vervorming van het paneel te voorkomen. Massief hout is een levend materiaal dat uitzet en krimpt bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Tegen alle andere niet-levende materialen zoals steen, staal, muren en buizen moet daarom altijd een voldoende brede uitzettingsvoeg worden opengelaten. Deze kunt u het beste afdekken met een sierstrip. Na jarenlang intensief gebruik kan het massief houten paneel vlekken, krassen en strepen vertonen. Om op te frissen, licht schuren met een slijpmachine of fijn schuurpapier en indien nodig opnieuw oliën. Op deze manier kunnen ook kleine beschadigingen worden behandeld.

verzendkosten

Gewicht 32 kg
species

houten latten

doorlopende lamellen

Oorsprong

Behandeling

natuurlijk

Breedte

lengte

sterkte

product

Marke

BioMaderas

Winkelwagen delen