Teak blad 40mm doorlopend
200x100cm, FSC 100%

920,00 

( 460,00  / 1 m²)
plus. Verstuur

Verwachte levering op: 03.04.2023

De extra dikke 40 mm dikke teakhouten plank gemaakt van doorlopende massieve teakhouten latten kan worden gebruikt als werkblad, tafelblad, voor meubelbouw of botenbouw. De lamellen zijn waterdicht verlijmd, het hout heeft een zeer goede weerstand tegen schimmels en schimmels.

FSC teakhouten panelen 40 mm dik

Afmetingen

lengte 200cm (richting lamellen)
Breedte 100cm
als Snijden beschikbaar
sterkte 40mm
Marke BioMaderas

Eigenschappen

species Teakhout (Tectona grandis)
Kwaliteit A / B
Oppervlak glad geschuurd
latten Massief hout overal
lat breedte 3cm tot 7cm
lijmen D4 (volgens DIN EN 204, hoogste waterbestendigheid)
Drogen technisch gedroogd

Raadgever

Online Houten paneel advies
hout patroon Free bestellen
table support Eiermann tafelonderstel
Aanbevolen houtverzorging BioMaderas hardwax olie

Item 6540-2010 Categorieën: , , , , , ,

Verwerkingsinstructies voor massief houten panelen

De massieve lamellen voor onze massief houten panelen zijn zorgvuldig geselecteerd en technisch gedroogd. Ze zijn aan elkaar gelijmd zodat spint vooral aan de B-kant voorkomt. Houten kernen worden dus niet afwisselend op houten kernen gelijmd. Als het binnenklimaat gelijkmatig en niet te droog is, blijven eventuele veranderingen klein. Wij geven u graag enkele belangrijke tips voor het omgaan met massief houten pallets. Zodat u net zoveel plezier beleeft aan het werken met het natuurlijke materiaal hout als wij!

Houten blad teak
Teak badkamerplank

Gebruik

Massief houten panelen zijn een natuurproduct. Onze panelen worden tijdens de productie gesorteerd volgens strikte kwaliteitsspecificaties. De bijzondere houtstructuur en het natuurlijke kleurenspel geven elk paneel een eigen karakter. Ze vormen geen reden tot klacht.

1. Acclimatisatie

De houten panelen moeten minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waarin ze geplaatst worden. Leg hiervoor het paneel plat en open de beschermfolie. Bescherm de houten panelen tegen extreme veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Als de plaat vervormt, moet deze worden omgedraaid zodat acclimatisatie aan beide zijden gelijkmatig kan plaatsvinden. Het dragen van richels en, indien nodig, het verzwaren van de plaat met een gewicht is ook nuttig.

Teak wastafel 40mm
Werkblad ruw geolied

2. Oppervlaktebehandeling:

Een oppervlaktebehandeling (bijv. oliën) moet altijd aan beide zijden in dezelfde mate worden uitgevoerd. We raden aan dat BioMaderas Meubelolie voor onze massief houten panelen. Alternatieve oppervlaktebehandelingsmaterialen zijn in de handel verkrijgbaar.

3. voorbereiding

Boor gaten voor de benodigde schroeven voor om spanning te verminderen. Schroeven dienen minimaal 15 mm diep in het massief houten paneel te worden geschroefd. Houd er echter rekening mee dat dit een product is van massief hout, dat uitzet en krimpt bij schommelingen in de luchtvochtigheid.

teakboom
Teak boomschors ijdelheid

4. Montage

Aan de onderzijde dienen extra stabilisatiestrips te worden aangebracht om vervorming van het paneel te voorkomen. Massief hout is een levend materiaal dat uitzet en krimpt bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Tegen alle andere niet-levende materialen zoals steen, staal, muren en buizen moet daarom altijd een voldoende brede uitzettingsvoeg worden opengelaten. Deze kunt u het beste afdekken met een sierstrip. Na jarenlang intensief gebruik kan het massief houten paneel vlekken, krassen en strepen vertonen. Om op te frissen, licht schuren met een slijpmachine of fijn schuurpapier en indien nodig opnieuw oliën. Op deze manier kunnen ook kleine beschadigingen worden behandeld.

verzendkosten

Gewicht 64 kg
Omvang 200 x 100 × × 4 cm
product

,

species

houten latten

doorlopende lamellen

lengte

Breedte

Oorsprong

sterkte

Certificaat

Oppervlak

Kwaliteit

, ,

1 rating voor Teak blad 40mm doorlopend
200x100cm, FSC 100%

  1. Carlos Castro (via Google) -

    We hebben een heel mooi teakhouten tafelblad besteld en zijn zeer tevreden over de kwaliteit. de service van Betterwood was erg goed en de levering was snel. Heel erg bedankt!

Voeg uw rating toe

Winkelwagen delen