Meubelplaat teak 30mm
doorlopend, FSC 100%

ab 15,00 

plus. Verstuur
Houtpatroon gratis

Hier vindt u ons 30 mm dik teak blad met doorlopende lamellen in gesneden standaardafmetingen, die zeer geschikt zijn voor rekken en meubelbouw.

FSC teakhouten plaat 18mm doorlopend (gezaagd)

Afmetingen

Breedte 10cm tot 100cm
lengte 10cm tot 80cm
(tot 200cm lengte weer beschikbaar vanaf april 2023)
Richting graan richting zijlengte
sterkte 30mm

Eigenschappen

Kwaliteit A / B
species Teak (Tectona grandis)
latten Massief hout overal
lat breedte 3cm tot 7cm
lijmen D4 (volgens DIN EN 204, hoogste waterbestendigheid)
Oppervlak glad geschuurd
Drogen technisch gedroogd
Item 6730-XXXX Categorieën: , , , , Trefwoorden: , , ,

Verwerkingsinstructies voor massief houten panelen

De massieve lamellen voor onze massief houten panelen zijn zorgvuldig geselecteerd en technisch gedroogd. Ze zijn aan elkaar gelijmd zodat spint vooral aan de B-kant voorkomt. Houten kernen worden dus niet afwisselend op houten kernen gelijmd. Als het binnenklimaat gelijkmatig en niet te droog is, blijven eventuele veranderingen klein. Wij geven u graag enkele belangrijke tips voor het omgaan met massief houten pallets. Zodat u net zoveel plezier beleeft aan het werken met het natuurlijke materiaal hout als wij!

Houten blad teak
Teak badkamerplank

Gebruik

Massief houten panelen zijn een natuurproduct. Onze panelen worden tijdens de productie gesorteerd volgens strikte kwaliteitsspecificaties. De bijzondere houtstructuur en het natuurlijke kleurenspel geven elk paneel een eigen karakter. Ze vormen geen reden tot klacht.

1. Acclimatisatie

De houten panelen moeten minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waarin ze geplaatst worden. Leg hiervoor het paneel plat en open de beschermfolie. Bescherm de houten panelen tegen extreme veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Als de plaat vervormt, moet deze worden omgedraaid zodat acclimatisatie aan beide zijden gelijkmatig kan plaatsvinden. Het dragen van richels en, indien nodig, het verzwaren van de plaat met een gewicht is ook nuttig.

Teak wastafel 40mm
Werkblad ruw geolied

2. Oppervlaktebehandeling:

Een oppervlaktebehandeling (bijv. oliën) moet altijd aan beide zijden in dezelfde mate worden uitgevoerd. We raden aan dat BioMaderas Meubelolie voor onze massief houten panelen. Alternatieve oppervlaktebehandelingsmaterialen zijn in de handel verkrijgbaar.

3. voorbereiding

Boor gaten voor de benodigde schroeven voor om spanning te verminderen. Schroeven dienen minimaal 15 mm diep in het massief houten paneel te worden geschroefd. Houd er echter rekening mee dat dit een product is van massief hout, dat uitzet en krimpt bij schommelingen in de luchtvochtigheid.

teakboom
Teak boomschors ijdelheid

4. Montage

Aan de onderzijde dienen extra stabilisatiestrips te worden aangebracht om vervorming van het paneel te voorkomen. Massief hout is een levend materiaal dat uitzet en krimpt bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Tegen alle andere niet-levende materialen zoals steen, staal, muren en buizen moet daarom altijd een voldoende brede uitzettingsvoeg worden opengelaten. Deze kunt u het beste afdekken met een sierstrip. Na jarenlang intensief gebruik kan het massief houten paneel vlekken, krassen en strepen vertonen. Om op te frissen, licht schuren met een slijpmachine of fijn schuurpapier en indien nodig opnieuw oliën. Op deze manier kunnen ook kleine beschadigingen worden behandeld.

verzendkosten

Gewicht na
Omvang na
product

,

species

houten latten

doorlopende lamellen

Oorsprong

sterkte

Certificaat

Oppervlak

Kwaliteit

, ,

lengte

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Breedte

, , , , , , , , , ,

reviews

Er zijn momenteel geen product reviews.

Wees de eerste om “Meubelplaat Teak 30mm
doorlopend, FSC 100%”

Winkelwagen delen