BETTERWOOD " Omgeving

Onze milieubescherming

Het regenwoud beschermen met handel in tropisch hout, hoe moet dat in zijn werk gaan? Hier leest u meer over ons concept en welke projecten wij ondersteunen om deze claim waar te maken.

Concept

Duurzaam, eerlijk, klimaatneutraal en direct - zo bereiken we ons doel: de beste kwaliteit uit duurzame bronnen tegen goede prijzen

Oorsprong

Hoe werken we in onze bossen en zagerijen - en waar komt het hout vandaan? Lees hier meer.

Projecten

Voor elke vierkante meter verkocht hout beschermen of herbebossen we tien keer de oppervlakte bos. Met deze projecten slagen we.

Bescherming van het regenwoud door handel in tropisch hout

De uitdaging: stop de verdringing

De verspreiding van industriële landbouw is de belangrijkste oorzaak van de vernietiging van regenwouden. Bosgebieden worden niet vernietigd door het hout. Het gaat om het areaal en de winstgevende teelt. Waar een paar jaar geleden nog bos was, zijn nu soja- en maïsplantages voor veevoer of weiland voor veeteelt.

Eén oplossing: maak het bos waardevol

Wij zijn van mening dat alleen verantwoord gebruik de verdringing van het regenwoud door industriële landbouw kan stoppen. Het bos moet weer waardevol en beschermingswaardig worden voor de lokale bevolking en een bijdrage kunnen leveren aan hun levensonderhoud. Gecontroleerd bosbeheer kan zo bijdragen aan de bescherming van het regenwoud. De video legt het principe van ons werk uit.

Omgeving op de blog

Plan nu gratis een houten terras.

Wij bezorgen u een legplan en een offerte met alle toebehoren en transportkosten. Ook kunnen wij extra's zoals bouwhoogte of terrastreden voor u plannen.

terrasplanner

Onze vlonderplanken

ab 6,75 

plus. Verstuur

ab 9,40 

plus. Verstuur

ab 16,35 

plus. Verstuur

ab 10,60 

plus. Verstuur