Betterwood " Over ons

over ons

Betterwood is de wat andere houthandel: duurzamer, transparanter en meer betrokken dan de traditionele bedrijven. Op dit punt willen we je een kijkje achter de schermen geven en de mensen voorstellen die Betterwood mogelijk maken.

Ons verhaal

Het begin

Wij hebben ons bedrijf opgericht in 2009. Ons doel was om duurzaam bosbeheer in de tropen te bevorderen en zo de verdringing van bossen door landbouw tegen te gaan. Het idee kwam van Christian Körting, die het project samen met zijn zus Catherine Körting oppakte. Samen met Philip Jaeger werd de partner van Catherine opgericht.

plaats van oprichting: Ganghoferstrae 2, Berlijn-Neukölln

Betterwood Website im Jahr 2011

Betterwood gaat online

Oorspronkelijk bestond ons bedrijfsidee uit het optreden als tussenpersoon voor de tussenhandel in gecertificeerd tropisch hout naar de houthandel. De gevestigde bedrijven in de industrie toonden echter weinig interesse in het eco-tropische hout. Zo ontstond het idee van directe verkoop: Waarom niet werken zonder agentschappen, importeurs en groothandels en het goede hout rechtstreeks aan particuliere klanten en hun vakmensen leveren? Onze onlineShop Betterwood was de sleutel: transparanter, directer en ecologischer. Hierdoor kon het duurzame idee zijn kracht ontplooien. Want in tegenstelling tot grote delen van de handel zijn particuliere klanten geïnteresseerd in de vraag of er bos wordt vernietigd of beschermd voor hun terras.

Onze locaties

Terwijl we altijd in Berlijn waren met onze verkoopafdeling (van Neukölln via Treptow en vandaag in Moabit), verhuisde ons magazijn ooit door Duitsland. Onze eerste container met FSC®-gecertificeerde Cumaru vlonderplanken uit Bolivia hebben we opgeslagen bij een expeditiebedrijf in Hamburg. Daarna verhuisde het kamp naar Michendorf bij Potsdam. In 2014 werd het magazijn in Nümbrecht aan de rand van Keulen geopend. Locatie, omgeving en de lokale medewerkers hebben ervoor gezorgd dat we ons daar hebben kunnen vestigen.

Kleine zaal: ons magazijn in Nümbrecht voor de uitbreiding

Grote hal: onderdeel van onze huidige voorraad

Ons perspectief

Er is veel veranderd sinds we ruim tien jaar geleden zijn opgericht. Het idee van duurzaamheid is verplaatst van zijn niche naar het centrum van de samenleving. Online handelen heeft zichzelf gevestigd. Duizenden klanten kennen ons en hebben ons aanbevolen. Tot nu toe hebben we het zonder reclame kunnen doen en geven we er de voorkeur aan met het geld milieuprojecten te steunen. Elk jaar groeien we, zonder buitenlandse investeerders en alleen uit eigen middelen. We moeten onze voorraad vergroten en zullen nieuwe producten introduceren. Ons team zal groeien en we zullen ons technologisch blijven ontwikkelen. Maar we verliezen nooit ons grondgedachte uit het oog: het bevorderen van duurzaam bosbeheer om het bos te beschermen.

de mensen achter Betterwood

Catherine Korting

oprichter en directeur

Catherine werd geboren in Bogotá en groeide daar op met haar broer Christian. Nadat ze haar middelbare school had afgerond, verhuisde ze naar Duitsland. Na in Hamburg en München te hebben gewerkt, woont ze nu in Berlijn. Zij is onze algemeen directeur en verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van ons bedrijf.

Christian Korting Pacheco

Oprichter, directie en inkoop

Christian groeide op in Bogotá met zijn zus Catherine. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de inkoop en is hij verantwoordelijk voor de samenwerking met milieubeschermingsorganisaties en voor onze milieuprojecten. Christian is lid van de Raad van Advies van de Import Promotion Desk (IPD) en de Tropical Timber Committee van FSC® Duitsland.

Philip Jager

Oprichter en marketing

Philip groeide op in de wijk Oberberg, vlakbij ons huidige kamp. Hij studeerde filosofie en geschiedenis, richtte een tijdschrift op en werkte als journalist voor de zakenbladen Capital en Impulse. Vandaag is hij verantwoordelijk voor marketing en verantwoordelijk voor de technologische ontwikkeling van ons bedrijf.

Colin Honigman

Magazijn en logistiek

Colin regelt de interne processen in het magazijn en is de meester van de voorraad. Hij is bij ons begonnen als orderpicker en kent de processen door en door.

Lorena Mazuera-Koerting

Afzet

Lorena studeerde musicals en is de echtgenote van onze inkoopmanager Christian Körting. Na opdrachten voor Stage Entertainment in Stuttgart en op de cruiseschepen van de Aida Cruises, ondersteunt onze verkoopafdeling u in het seizoen met terrasplanning en klantvragen.

Manuel Jurgens

verkoop en ontwerp

Manuel studeerde industrieel design aan de Braunschweig University of Art en richtte een start-up voor innovatief meubilair op in zijn geboortestad Berlijn. Tegenwoordig begeleidt hij onze klanten in hun projecten en maakt hij de 3D-modellen van onze producten en bouwinstructies.

Onno Berger

Vertriebsleitung

Onno kent ons bedrijf al vanaf het begin: het is ontstaan ​​aan zijn keukentafel. Geboren in Hamburg, behaalde hij een master in filosofie en geschiedenis aan de Humboldt Universiteit in Berlijn, richtte hij een tijdschrift op met zijn vriend Philip Jaeger en is nu verantwoordelijk voor de distributie Betterwood.

Pascal Dusold

Afzet

Pascal studeerde Economie en Bedrijfskunde in Amsterdam en Milieuwetenschappen aan de Humboldt Universiteit in Berlijn. Hij is het aanspreekpunt voor onze klanten en ontwikkelt samen met Christian Körting ons duurzaamheidsconcept.

Tobias Ewerth

Magazijn en logistiek manager

Tobias was een van onze eerste medewerkers in ons magazijn in Nümbrecht terwijl hij nog bedrijfsinformatica studeerde. Vandaag beheert hij het magazijn en de logistiek ter plaatse.

Ons team in het magazijn

plukken en produceren

Negen medewerkers in het magazijn zorgen ervoor dat onze klanten handgesorteerde goederen ontvangen en dat de op maat gemaakte producten ook passen. Ze willen geen foto's van zichzelf op internet zien - maar onze heftrucks zijn ook belangrijke helpers.

video over ons

TV-reportage over ons

Het team van de ProSieben-show "Galileo" bezocht ons in ons kamp en in een van onze bossen in Peru. Het resultaat is een film die onze nieuwe weg in de houthandel beschrijft.

onze oprichter

In de nazomer van 2016 werd onze oprichtster Catherine Körting Pacheco geportretteerd door het WE-Project (Womenentrepreneurs Project) van de Europese Commissie. Ook de medeoprichters Christian Körting Pacheco en Philip Jaeger komen aan het woord.

Blogberichten over ons

FSC rapport over Betterwood

De FSC rapporteert over het buitengewone concept van Betterwood: "Duurzaam tropisch hout, zo direct en transparant mogelijk". [...]

Ons nieuwe magazijn

Met de aankoop van bedrijventerrein Drolshagen in de wijk Olpe hebben we nu acht hallen met ruim 7.000 vierkante meter [...]

Het boodschappenlijstje voor een houten terras

Een houten terras bestaat uit veel meer dan alleen hout. Om ervoor te zorgen dat u de zaken niet uit het oog verliest, hebben we [...]

Betterwood krijgt een nieuw ontwerp

Betterwood krijgt een volledig herzien ontwerp. Het is overzichtelijker, overzichtelijker en laat meer ruimte over. We hebben gekozen voor een open [...]

Weet waar het vandaan komt

We zijn er trots op dat ons hout uitsluitend uit duurzame bosbouw komt. Daarom laten we je graag zien waar de boom groeide en wat we doen voor het regenwoud.

Onze inzet voor het milieu

ONZE PRODUCTEN

ab 9,40 

plus. Verstuur

ab 3,35 

plus. Verstuur

ab 6,00 

plus. Verstuur

ab 6,75 

plus. Verstuur

7,50 

plus. Verstuur